premiul-gheorghe-jovinSocietatea Română de Ultrasonografie în Medicină şi Biologie (SRUMB) acordă în fiecare premiul „Gheorghe Jovin” pentru cea mai importantă realizare de tip educaţional, monografie, curs, având ca scop formarea în ultrasonografie, cu sprijinul „Dr. Jovin Servicii Medicale SRL”.
2015

     • Premiul "Gheorghe Jovin" - acordat asociației A.R.S.U.S. pentru implementarea platformei on-line de tip educațional: www.ultrasonografia.ro


2014

      • premiul "Gheorghe Jovin" a fost acordat domnului Prof. Ioan Sporea pentru contribuția adusă la educația în ecografie prin coordonarea și realizarea Ghidului Național și recomandărilor practice pentru elastografia hepatică.
      • premiul acordat domnului Conf. dr. Zeno Spârchez pentru contribuția adusă la educația în ecografie prin coordonarea și realizarea lucrării Ecografia transabdominală în diagnosticul și tratamentul obstrucției căilor biliare.


2013

     • Premiul "Gheorghe Jovin" a fost acordat Centrului de Educație și Cercetare în Ultrasonografie UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca pentru înființarea Laboratorului de Ultrasonografie din cadrul ”Centrului de Aptitudini Practice și Simulare în Medicină” al UMF Cluj și pentru inițierea Primului Simpozion de Educație Medicală Folosind Ultrasonografia.

2009

    • Premiul "Gheorghe Jovin" acordat Prof. Dr. Ioan Sporea, pentru contributia adusa la educatia in ecografie prin initierea si continuarea cursurilor Euroson School in Romania.


2006

    • Premiul "Gheorghe Jovin" acordat Cercului de Pediatrie;


2005

    • Premiul "Gheorghe Jovin" acordat Dnei Conf. Dr. Viorela Enăchescu (Craiova) pentru contribuţia sa de excepţie în domeniul formării în ultrasonografie.

srumbîn 2008 s-au acordat premii comune EUROSON 2008, SRUMB AWARDS 2008 - Romanian Prizes. „GHEORGHE JOVIN” PRIZE was awarded to The Emergeny Ultrasound (FAST) work group for organizing the first national training module in this field.


Lista câștigătorilor este disponibilă pe site-ul SRUMB.